Ida Sjöstedt

2011-01-29 @ 16:04:00





Ph. Stylist,designer: Ida Sjöstedt / fotograf: Ceen Wahren /  make-up,hår: Linda Gradin

Innan jag skulle fylla 16 hann jag med den här plåtnigen för Ida Sjöstedt! Alltså hennes lookbook för våren 2010. Jag gick även hennes visning för den här kollektionen som var under fashion week.
Tror den här plåtnigen tog 11 timmar, vilket är rätt fort med tanken på hur många bilder det var, det här är ju bara några. Och eftersom det var ett så roligt team jag jobbade med gick tiden jätte fort! :)

Frågor & Svar

2011-01-26 @ 17:34:00
Sanna: Vilket härligt foto där du står bland stenarna i ljuset. Vart är det nånstans? Jag vill dit!

Svar: Den är tagen på västkusten i somras! Jag älskar västkusten, familjen och jag brukar åka dit nästan varje sommar. Saltvatten, fiskebåtar och sjöbodar. Vacker svensk sommar på ett lite annorlunda sätt!

Mollyva fint du gjorde ditt hår på bilden! kan inte du visa hur du gjorde det? vilka produkter?

Svar: Dessa bilder tog jag lite snabbt innan vi skulle börja plåta för nelly.com. Så det är inte jag som gjort håret utan en jätte duktig hårstylist som heter Matilda. Önskar jag var så duktig på just hår, men tyvärr... :P

Anonym: läste det där med kristen grej i Colombia - vad innebär det? låter spännande. har du någonsin modellat utomlands? och vad har du annars rest till för länder - vad tyckte du om de platserna? :)

Svar: Det är en jätte stor konferens och det kommer människor från hela världen. Församlingen där i Colombia har ca en halv miljon medlemmar. Jag vill inte gå vilse....
Vi åker ca 60 ungdomar från min kyrka. Det kommer vara massa möten större delen av dagarna och på kvällarna stora ungdoms konserter! Jätte kul kommer det bli! :)

Modellat utomlands har jag fakitskt inte gjort än, haft tillfällen men det har inte gått ihop eftersom man oftast är man borta 1 månad och jag har inte kunnat ta den ledigheten från skolan. Men jag hoppas att det ska bli någon modellresa inom kort tid!

Vilka länder jag varit i...ska försöka få med alla. Finland, Danmark Grekland (4 ggr), Spanien (4 ggr) England (2 ggr), Italien, Kroatien, Turkiet (3 ggr), Dubai, USA och Thailand (4 ggr) :)


märrr!: fina bilder verkligen :D! vart kan man köpa voug hodden :)? älskar din blogg!

Svar: Tack! :) Jag kan tyvärr inte svara på det eftersom det var en plåtning, brukar oftast inte veta vart alla kläder kommer ifrån, sorry.

Colombia - update

2011-01-24 @ 05:05:57
Hej allihop! Det visade sig att jag kan vara inne på internet på min iphone helt gratis! Såhär ska ni få en liten update från andra sidan av klotet! Bogota... Det ser ju precis ut som bilden på tidigare inlägg! Staden är som omringad av bergen, sååå vackert! Och det är en så sjukt stor stad med 9 miljoner invånare! Det är ju lika mycket som hela Sverige! Något som också är helt perfekt... värmen! När jag kom ut imorse kände jag verkligen hur man saknat solen. Så skönt att kunna klä sig lite mer avslappnat. På tala om kläder... jag kan verkligen inte säga att de har bra shopping här. Rätt usel hitills. Men vi har inte kollat på marknaderna än så jag hoppas jag ska hitta nått roligt där! Något som också är kul är att man får använda sin spanska. De kan verkligen ingen engelska här så man får hitta på lite egna spanska ord när inte spanska kunskaperna räcker till. Men det har gått bra hitills med spanskan! Och en sak till. Alla här vill ta kort med en hela tiden. Det är tydligen väldigt exotiskt med skandinaviska människor. Så det står och smyg fotar eller går fram och frågar, haha. Men nu är det dags att sova! Klockan är 23.00 här. Imorgon börjar konferensen. Ska bli så roligt! Vi var i den kyrkan idag och kollade runt lite. De är tvugna att ha 7 söndagsmöten eftersom alla inte får plats. Så på en söndag är det ca 80 000, stört många! Hoppas ni har det bra i Sverige!

Colombia 22/1 - 2/2

2011-01-22 @ 03:57:00

Ph. source unknown

Nu bär det av till Colombia!
10 härliga dagar har jag framför mig. Börjar med en flygresa på 16 timmar. Ska bli så sjukt roligt!

För er som undrar om jag kommer blogga under dessa 10 dagar. Svar: JA.  Men jag kommer inte kunna uppdatera ifrån Colombia. Jag vill vara helt ledig när jag är ledig, hoppas ni förstår mig. Men kika in här ändå för det kommer poppa upp lite inlägg då och då!

Nu är taxin här! Hej då Sverige, vi ses igen 2 Februari ♥


Sepia

2011-01-21 @ 11:44:00




Ph. 1. Source unknown 2. By me 3. Source unknown 4. Wallpaperstock

Gubben i lådan, Daniel Adams-Ray...


Morning Morning

2011-01-20 @ 07:19:00

Ph. by me

God morgon! I natt har jag knappt sovit någonting. Har så sjukt mycket att göra i skolan innan jag åker till Colombia. Skola till 4 idag och sen blir det plugg till jag stupar. Måste ju hinna packa också... aja jag har inget att klaga på egentligen. Idag börjar Calle flygare (teaterlektioner) som jag brukar trippa iväg till varje Torsdag, men jag vet faktiskt inte om jag kommer hinna med det idag. Aja, ha en trevlig Torsdag! ♥

Street Girl

2011-01-19 @ 08:04:00

PH: Fotograf: Daniel Troyse / Stylist: Caroline Blomst / Make-up: Caroline blomst / Modell: Jag

Här är fler bilder från min första plåtning. Tror det var 5 ombyten, så det det finns fler bilder att visa :)
Har fått frågan vart man byter om när man gör utomhusplåtningar. Svar... på gatan! Hehe, men det är faktiskt sant. Oftast hittar man nån port eller träd att byta om bakom men ibland så blir det nödlösningar som att stylisten står för eller nått :p 

Aja, nu är det mer plugg som gäller. På Lördag åker jag ju till Colombia och innan dess ska fler skol inlämningar in! Usch...

To late to say sorry

2011-01-18 @ 21:35:15





Almost in the forest

2011-01-17 @ 10:17:00



PICTURE 1. BY MOM 2. SOURCE UNKNOWN 3. SOURCE UNKNOWN

(Jacka hittad i Mamma's garderob / linne köpt i barcelona / sammetskjol fixat ihop själv)

H&M Style Guide

2011-01-16 @ 09:48:00

PICTURE: H&M SYLE GUIDE

Tittade precis in på Nisch Management's hemsida och såg att min portfolio blivit lite påfylld! I våras fick jag äran att jobba för självaste H&M! Det var för deras style guide på hemsidan. En heldag med massa härliga stylister, make up atrister och modeller blev det! De hade byggt upp som en vit catwalk vi fick gå på. De spelade in en catwak film som kom upp på hemsidan samt tog lite bilder på kläderna!

Nu ska jag hoppa i klackarna och dra iväg på casting igen! Ha en härlig Söndag! ♥

Frågor & Svar

2011-01-16 @ 01:21:58
Emelie: Grym blogg, älskar din stil! Vilken agentur tillhör du? =)

Svar: Tack så mycket! Jag tillhör Nisch Management och har gjort det i 2 år. :)


Molly: Jätte fin blogg!!!! :) Jag har några frågor till dig!

1.Ditt hår är såå vacker hur får du det att växa? några tips och så?

Svar: Tack! Jag gör faktiskt ingenting för att få det att växa, men mycket för att underhålla det. Det blir mycket mer jobb när man har längre hår också. Toppa det när du känner att det börjar bli lite slitet och använd hår serum! Min favorit helt klart! Det ger lyster och innehåller nått slags silikon som gör håret mjuk och lent. Använder också spray balsam, raparing-spray, leave in cream och inpackningar. Om du vill spara ditt hår långt är nummer ett att sköta det, då kommer det växa och vara glatt! ;)

2. Jag vill testa något nytt med mina läppar kanske röd eller något.. vad brukar du ha på läpparna?

Svar: Jag brukar nästan alltid ha något på läpparna. Tycker mycket om läppstiften från Mac, YSL och Make Up Store. Av mina egna erfarenheter så tycker jag att Mac's läppstift är lite mer "krämiga" och gör att läpparna inte bli lika torra. YLS har jätte fina färger och deras design på självaste hylsan är jätte fin (hehe). Make Up Store's läppstift håller väldigt bra.

Det som är dåligt med nästan alla läppstift är att om man har det ofta så bli läpparna torra. Försök då alltid att sätta lip balm eller idominsalva innan du går och lägger dig, så är det mjuka igen på morgonen :)

3.Till vardags hur brukar du sminka dig?

Svar: Oj, svår fråga. Jag brukar sminka mig lite annorlunda från dag till dag. Ibland kommer dagar då jag inte vill sminka mig alls och bara kör på läppar och lite ögonbryn. Det beror också på vilka kläder jag har på mig.
Men mitt absoluta favorit märke när det kommer till smink är MAC! De är grymma på det mesta men speciellt foundation! Så deras flytande foundation kör jag på. Jag brukar ofta ha lite mörkare skuggor runt ögonen som går i brunt och grått. Ibland använder jag svart kajal (på liksom kanten i ögat). Mascara såklart. Brukar avsluta med att svepa lite svagt med rouge över kindbenen, och sen är det klart! :)


5. Om man vill bli modell har du några tips på att om drömmen blir sann... hur lång måste man va? kan inte du skriva det argunturar söker?
JÄTTE FIN BLOGG

Svar: Tack så mycket! :) Agenturerna brukar kolla på längden samt måtten på byst, midja och höft. Man bör vara mints 170 cm lång och om man ska åka utomlands brukar man säga att man ska vara minst 176 cm. Agenturerna brukar vilja att modellarna har små storlekar, 34/36. Bysten ca 90 cm. Milja ca 60 cm. Höft ca 90 cm. 
Men allt behöver inte kretsa kring mått och längd. Det finns modeller som blivit jätte kända, men som bara varit 169 cm lång. Det gäller att ha utstrålning och karisma för att få jobben!

6. Har du några frysir tips? till skolan/fester/vardagligen om man vill vara finare eller bara vanligt? va fina raybans var köpte du den?.. och t - shirten var köpte du den? as fin ju! din blogg e grymt bra

Svar: Tackar! Jag brukar oftast vara riktigt tråkig när det kommer till mitt hår och brukar ha det utsläppt. Mitt hår är väldigt tjock så det tar lång tid om det ska lockas/plattas/krusas. Så om jag vill ha lite vågigt hår brukar jag oftast göra det enkelt för mig och fläta håret efter jag tvättat det en kväll och sedan sova med flätorna. Då är det sedan vågigt när man tar ut flätorna på morgonen.
De Raybans som var på bilden kommer jag tyvärr inte ihåg vad de kom ifrån. På plåtningar har man helt plötsligt saker på sig utan att ens veta vad det är, men jag kan tro att det kan ha varit stylistens (?). T-shirten är min egen och är köpt på Zara :)

7. Det här kanske är en konstig fråga men aa om man vill köpa snygga fina short var kan man köpa då?? typ såna fina levis och så?

Svar: Ingen konstig fråga! :) Jeans shorts kan man köpa i de flesta affärer, men alla mina har jag faktiskt fixat ihop själv. Jag gillar när de är lite slitna så jag har grävt lite i mamma's garderob och hittat lite gamla jeans som blivit användbara igen!
Om du vill ha just Levis shorts så kan du hitta det på många internet sidor. Googla bara "levis shorts" så kommer det komma upp en hel del! Du kan också hitta det i vissa jeans butiker när det börjar närma sig sommaren. :)

OM NI HAR FLER FRÅGOR, KÄNN ER VÄLKOMNA! JAG SVARAR PÅ FORT JAG KAN.

I have you in my mind

2011-01-14 @ 12:17:00




PICTURES: BY ME

Äntligen Fredag! Ska försöka att bara ha kul och mys denna helg, så pluggar jag gärnet nästa vecka. Och gissa vad som händer om exakt 8 dagar?! Jag åker till Colombia! Ja, ni hörde rätt! 10 härliga dagar på en kristen konferans, men jag ska även hinna med lite shopping och sol, längtar!

Black birds

2011-01-13 @ 08:32:00


PICTURE: BY ME

(Hatt Glitter, linne Beyond Retro, byxor Zara, örhänge Gina Tricot, låtsas tatuering TopShop)

Efter 7 timmars skola idag blir det mer casting! Tjoho!

Peace out miss world

2011-01-12 @ 13:46:00
Nu bjuder jag rejält på mig själv. Denna video var mitt andra modelljobb (14 år) och är för märket Jojo&Malou. Jag kom ihåg premiären av filmen, då jag stod och försökte gömma mig medans filmen visades för massa fashion folk. På premiären samma kväll passade jag även på att bli haffad av stockholm streetstyle men även välta ner ett antal öl flaskor, bra där Fanny!


Identity

2011-01-11 @ 22:14:49

PICTURE: BY ME

(Linne Vintage, shorts fixat själv, sjal Topshop, kängor Zoe)

Lips of metal

2011-01-10 @ 21:30:05


PICTURE: ME BY MOM

Som jag skrivit innan gillar jag att klä läpparna väldigt mycket. Det är så snyggt! Men ibland har man inte alltid de läppstift man önskat att man hade. Då har jag ett litet tips!

Ta först ett lip balm och smörj in läpparna. Sedan tar du en ögonskugga med den färgen du vill ha på läpparna.
Ta ögonskuggan med fingret och lägg det försiktigt på läpparna. Lägg skuggan jämt över läpparna. Om du vill ha lite extra glans kan du antingen ta en lös glitter-ögonskugga/läppglans och dutta i mitten på både under och överläppen. Sen är det klart!

Detta är en liten nödlösnings grej som jag varit med om på plåtningar.
DET HAR nackdelar! Läpparna kan lätt bli torra så använd det inte ofta. Det kan också vara lite svårt att få det jämt på läpparna.
Men snyggt blir det!!!


CONTRIBUTOR

2011-01-10 @ 11:14:00



Picture: CONTRIBUTOR MAGAZINE. Fotograf: Sara & Paulina Stylist: Hanna Holmgren Make up: Pari Damani Modell: Jag

En 5-minuters mini plåtning för ett inlägg på Contributors hemsida. Vi hade plåtat hela dagen för tidningen TOKION (i 30 graders värme utan skugga) och vi alla var egentligen helt slut. Men vi bytte snabbt bara lite hattar och tog max 10 bilder för varje bild, klart!

Frågor & Svar

2011-01-09 @ 23:34:00
Vera: Kan inte du berätta mer om hur det är med castingar och så? vad gör man då? :)

Svar:
Castingar är till för att designers vill se hur man ser ut i verkligheten/vill träffa en innan man kan få jobbbet. Castingar är väldigt vanligt för modeller att gå på, speciellet när fashion week närmar sig. Agenturen hör av sig vad castingen är för och vart den ligger. När man går på en casting ska man alltid komma osminkad och med klackar (höga). Oftast går det väldigt snabbt (ca 10 min) men ibland är det så många modeller att man kan få vänta ett tag. Presentation, enkla polaroider (vanliga osminkade bilder från lite olika håll) och gå lite fram och tillbaka är i stort sätt det man gör.
Det man måste tänka på är att om man inte får jobbet så är det inte för att man gjorde något fel utan oftast vill de ha modeller som ser lite liknande ut och som passa längdmässigt på visningen.
Så fungerar castingar! :)

Siri:
Jag har tänkt på en sak. var mäts höftmåttet på en modell? man tror ju självklart att det är runt höften men vissa säger att det är där man är som bredast på rumpan, stämmer det? ;)
förresten så har du en väldigt fin blogg!


Svar: Tack så mycket! :)
Höftmåttet kallas "stuss" och mäts där rumpan är som bredast, som du sa. Om det svårt att mäta kan man också tänka ungefär där höftkulorna sitter.

NI FÅR GÄRNA STÄLLA ERA FRÅGOR SÅ LOVAR JAG ATT SVARA PÅ DEM PÅ FORT JAG KAN!

Why don't just fly away?

2011-01-09 @ 20:16:27



Picture: Me by Linnéa

(Poncho Linnéa's, kavaj Vintage, stickad kofta Gina Tricot, sjal Monki, knästrumpor Cubus, väska Mulberry, skor Zoe)

When time never ends

2011-01-08 @ 14:27:42
PICTURE: ME BY LINNÉA

(Skjorta Zara, Skjorts lånat va Linnéa, Kängor Zoe)

4 dagar kvar till skolan börjar. Jag har hunnit med så otroligt mycket det här lovet! Roliga nätter med kompisar och med ett dygn som är helt omvänt. Den här veckan har jag gått och lagt mig 6 i princip varje dag och gått upp 14 för att äta frukost.
Nej nu är det dagt att ta tag i dagen för nu ska jag iväg på en casting! (fashion week börjar ju snart!)

Frames without pictures

2011-01-06 @ 20:13:41



PICTURE: ME BY MY SISTER

(Örhängen Lindex, väska köpt i Thailand, byxor Zara, poncho bruuns Bazaar, linne Monki, halsband Cubus)

Idag har det varit en sådan där dag då man bara går runt och gör ingenting. Godis, sushi och massa filmer jag underhållt min dag. Ska snart titta vidare "Knight Day" (tips! den är verkligen jätte bra!). Mys dag helt enkelt!

The time of our lives

2011-01-04 @ 17:06:31


Ph: Me by Linnéa

(Poncho Bruuns Bazaar, skor köpta i Barcelona, pannband Indiska)

My 2010

2011-01-02 @ 00:04:26
Så var 2010 slut och 2011 börjat! Nu ska jag försöka tänka tillbaka på detta händelserika år och föröka få med allt...

Våren...

Året började med en Thailand resa med mor min, hela våren slet jag i skolan så jag knappt hade något liv, hade två vandrande pinnar som fick barn och rymde ut i hela lägenheten= blev skit rädd och kastade ut alla från balkongen (förlåt!), gjorde mitt livs satsigaste skolarbete med en film vi jobbade på i över 44 timmar, blev Justin Bieber fan, den dystra plugg våren avbröts med en klassresa till underbara Barcelona, flyget hem blev inställt pga askmolnen och klassen blev fast i Prag, hemresan till Stockholm bestod av halsfluss och feber, blev uttagen till skolans fotbollslag (WHAT?!)

Sommaren...

Jag och några kompisar köade 42 timmar till Twiligt fan event, jag anordnade min systers möhippa, rik klass som vi tydligen var så hade vi pengar över efter Barcelona resan och åkte till Utö, jag gick ut 9:an nöjd med min insats 295 poäng, min syster tog studenten, 3 dagar efter det gifte sig min syster med världens bästa Michael och jag var brudtärna, hamnade på Stockholm street style, jag hade en av de roligaste dagarna i mitt liv på twiligt fan event då jag kastade rosor och gosedjur till taylor och kristen (bilder finns över hela världen!) samt fick deras autografer och bild med Taylor Lautner när jag hoppade över säkerhets stängslet, hade otroligt mysigt på västkusten med pappa och Linnéa, var i göteborg passade på att ta en heldag på liseberg, var på eclipse premiären med Linnéa, var på allsång på skansen och kom på att Darin faktisk inte är så dålig som jag trodde, blev skribent på Jonasbrothers.se, badade nästan varje dag, började älska gamla stan tillsammans med Linnéa, råkade gå förbi en skivsignering med Darin och träffade samtidigt på Kenza, blev scoutad av Stockholmsgruppen, blev beroende av Ben & Jerry’s och Taco Bar, gjorde en sak jag aldrig trodde skulle inträffa; bokade en resa till London för att se Nick Jonas! Min mamma följde med som fotograf och det var den UNDERBARASTE SJUKASTE HÄRLIGASTE INTENSIVA LYCKLIGASTE dagen i hela mitt liv, blev scoutad av modellagenturerna News och Storm i London, åkte på semester med mamma till vackra Kroatien och blev pepparkaka, fyllde 16 år, gjorde en henna tatuering på min fot där det stod ”Nick”, Stockholm Fashion Week, hade den bästa sommaren i hela mitt liv, fick ett brev hemskickat med en signerad autograf från Selena Gomez (!!)

Hösten...

började Internationella Engelska Gymnasiet, fick massa nya fina vänner, köpte Iphone 4 och insåg att jag aldrig kommer byta tillbaka till en vanlig mobil igen, var på en mini konsert med Darin med Susanna, började med teater kurser på Calle Flygare, åkte till Uppsala och hade en rolig helg med Linnéa, firande min hund ”Florens” födelsedag med hundparty, badade i ett träsk, insåg att gymnasiet jag valt inte var ett chill gymnasium.

Vintern...

Var på Oskar Linnros konsert med Patricia och Susanna, träffade Kenza och hamnade på hennes blogg, började gilla kaffet svart, fick ett eftertraktat jullov, startade bloggen, min vackra mamma fyllde år, firande jul med min fina släkt, gav Linnéa en syrsa i julklapp, hade ett roligt nyår med massa kompisar och fest! <3

Modell jobb jag gjort under 2010:

H&M Style guide, Plåtning för tidningen Sofi’s Mode, plåtning för fotografen Patrik Thalén, Plåtning för mode magasinet BLEND, Visning på Patouf, Visning för Ida Sjöstedt, två plåtningar för nelly.com, Plåtning för magasinet TOKION och Hår visning för NOIR. Tror det var allt…

Och där var året slut!





Ph: Plåtningen för TOKION. Fotograf: Sara & Paulina Stylist: Hanna Holmgren Modell: Jag

RSS 2.0